« înapoi

Adrian TrifaOferta Educationala Primul invitat, ce a deschis seria absolventilor de onoare, a fost Adrian Trifa. Student in anul V la Facultatea de Medicina din Cluj, asistent de cercetare in domeniul geneticii umane la Catedra de Genetica Medicala, membru al Societatii Romane de Genetica Medicala si membru al Societatii Nationale de Biologie Celulara, el a prezentat rezultatele cercetarii stiintifice la Congrese si Conferinte Medicale din Gdansk (Polonia), Novisad (Serbia), Berlin (Germania), Zagreb (Croatia).
La intrebarea "De ce a ales genetica ?" , Adrian a raspuns in felul urmator: " am vrut sa fac genetica, deoarece aceasta poate sa ofere raspunsuri la orice problema din medicina".

Datorita numelui proiectului, in care Adrian este implicat, a fost dezbatuta si problema referitoare la spatiul in care isi desfasoara activitatea. Fiind un conservator al spatiului national, inca din liceu, invitatul si-a surprins auditoriul spunand ca prefera sa isi desfasoare activitatea academica in tara, in detrimentul strainatatii deoarece"se pot face lucruri bune si la noi in tara", iar ca si o continuare putem afirma ca sistemul medical romanesc are nevoie de asemenea valori si caractere precum Adrian.

Cercetarile sale stiintifice sunt indreptate in acest moment spre doua directii: farmacogenetica(un studiu care urmareste acordarea tratamentelor in functie de profilul genetic) si hematologie. Toti elevii prezenti in sala si-au dorit sa afle care sunt ingredientele unei cariere de succes. Raspunsul venit din partea invitatului i-a determinat pe acestia sa reflecteze asupra propriului viitor. Prin urmare, cele trei lucruri indispensabile de care are nevoie un tanar absolvent de liceu sunt:ambitia, norocul si rabdarea.
Oferta Educationala
Prin ce atribute poate fi caracterizat fostul elev al colegiului ? in primul rand, este o persoana joviala, careia ii face placere sa vorbeasca de pasiunile sale, dar mai ales de munca pe care o desfasoara, in al doilea rand este suspect de o minte sclipitoare, iar, nu in ultimul rand, de o modestie si o politete extraordinara, trasaturi care, cum spune si el, sunt, de fapt, calitati cultivate in cadrul liceului nostru.In concluzie, acest exponent de marca al tinerei generatii, reprezinta o dovada in plus ca, atunci cand ai un vis, nimic nu este imposibil si de neatins, atata timp cat muncesti pentru implinirea lui.
« înapoi