« înapoi

FLORIN CIOBANUFlorin Ciobanu "Nu am stat niciodata in prima banca", marturiseste Florin Ciobanu, cel de-al treilea absolvent de onoare din cadrul serialului nostru, si cu toate acestea se afla in primele rānduri ale oamenilor de cultura ai judetului Bihor.

Activitatea sa academica este impresionanta, pornind din functia de invatator, continuānd in postura de profesor, in prima instanta al Liceului Pedagogic, iar in prezent la Universitatea din Oradea, imbinānd activitatea didactica cu meseria de diplomat, orientat spre cultura si educatie. Plecat in Slovenia, Florin Cioban a indeplinit functia de atasat cultural, in cadrul careia s-a remarcat prin introducerea unui simbol romānesc in ansamblul "Mini Mundus", proiect care vizeaza integrarea unui element din specificul national al fiecarui stat, si anume o constructie realizata in miniatura, Romānia fiind reprezentata de biserica Manastirii Curtea de Arges. De asemenea, a initiat manifestari legate de traditii si obiceiuri, precum expozitii si lansari de carte prin care s-a urmarit imbunatatirea imaginii Romāniei. Referitor la postura de diplomat, in care se afla acum in Budapesta, omul de cultura, invitat luni, 26 ianuarie 2009, la Colegiul Naţional, spune ca se ocupa de electoratul romān, precum si de promovarea limbii romāne. Ca o replica la activitatea diplomatica desfasurata, activitatea manifestata in domeniul publicistic este importanta prin lucrarile publicate: Literatura pentru copii (2008), Primii pasi in limba romāna (2007), Antropologie de poezie populara (2006), Folclorul copiilor (2006), Metodica educarii limbajului in invatamāntul prescolar (2004).

Elevii prezenti in sala si-au dorit sa afle care sunt ingredientele pentru un parcurs de succes. "E nevoie de multa munca si sacrificii, dar in mod special de constanta, caci avem nevoie de o liniaritate in viata pentru a nu ne abate de la calea succesului, iar incoerentele nu-si au rostul atunci cānd vrei sa reusesti cu adevarat".

Am mai inteles ca nu poti reusi in viata daca imbratisezi mediocritatea, si daca nu vrei sa te ridici deasupra celorlalti.

In concluzie, Florin Cioban reprezinta o alta dovada ca totul e posibil atunci cānd muncesti pentru indeplinirea unui vis.
« înapoi