Arhiva Activităţi

Galerie Foto

Calendarul Cultural 2015


Anul 2015






Voluntarii vulcanici cu mască, fără mască

Diploma Vulcanici

         Pot să spun cu mândrie că am devenit voluntar imediat ce am păşit în colegiul nostru.
Am dorit să încep ceva nou, o tradiţie devenită pasiune, cu care deja mă obişnuisem la LIT “L BLAGA” Oradea.
         Incă din primii mei ani de dascăl, am dorit să imi învăţ elevii şi prin mijloace care să le pună în valoare personalitatea, felul lor de a fi şi modul ludic.Şi ce anume am realizat?
         O trupă de teatru în limba engleză, care a debutat cu dreptul (aplauze şi premiul I) la DRAMA DAY 2009, serata în care toţi iubitorii muzelor Thalia şi Melpomene, dar şi cei care stăpânesc bine limba marelui Will, se pot afirma pe scena Teatrului ARCADIA.
         Începând cu organizarea de momente artistice de Halloween (clasele a IX şi a XI)  şi Crăciun (clasele de primar, gimnaziu şi liceu), o activitate de voluntariat la început a devenit o întâlnire obişnuită de sâmbătă, pentru că atunci aveam timp liber pentru repetiţii mai toţi participanţii.
         Nu am stat foarte mult pentru a incropi trupa de teatru în limba engleză pentru că “spiritele” care doreau să intre în pielea altor personaje se evidenţiaseră deja de la ore.
 Şi eram conştientă că dacă îi îndrumi cu inima, ţi se va răspunde la fel.
         Astfel a luat fiinţă trupa VULCANICII, care a ridicat publicul în picioare în mai 2009, fiind apoi premiaţi şi de un sponsor local.
         Iniţiativa a continuat, dorinţa de a deveni “altcineva” s-a perpetuat, stăpînirea limbii engleze a evoluat, iar acum pregătim un nou spectacol, plin de sunet, lumină şi culoare.
         So, dragii mei voluntari cu mască, cortina sus……
                  Be ready: sound……………checked,
                  lights………………checked,
                  aaand……………………ACTION

        

           Prof Nesiu Sanziana

Coordonator

Pentru detalii:                  

                 Articol in CRISANA

                 Articol pe parinticlujeni.ro

                 Articol in CRISANA #2

 

 



Proiect

            Elevii clasei a V-a B au realizat proiecte vesele şi colorate pentru a recapitula gramatica în vederea tezei la limba şi literatura română. Prezentarea proiectelor a avut loc în data de 23 aprilie.


“Recreaţia mare” de Mircea Sântimbreanu


            În data de 2 aprilie 2013, elevii clasei a V–a B coordonaţi de doamna profesoară Rodica Ungur au organizat un spectacol, o punere în scenă a fragmentelor preferate din cartea “Recreaţia mare” de Mircea Sântimbreanu. Spectatori au fost copiii din clasa I A, împreună cu doamna învăţătoare Angela Clonda şi micuţii din clasa pregătitoare A, alături de domnişoara învăţătoare Anamaria Popovici. Cei mici s-au amuzat mai ales la sceneta uneia dintre cele mai talentate grupe de actori: Adriana Costea, Sabina Sabău, Bianca Negruţ, Diana Chişvasi.

           Prof Rodica Ungur




Foto



Recital de colinde şi tradiţionalele 12 boabe de struguri


            În luna decembrie elevii clasei a IX-a C de bilingv spaniolă, - îndrumaţi de profesoarele de la catedra de spaniolă: Rodica POP, Paula DUMEA şi lectorul spaniol Sonia LUQUE -, au susţinut un recital de colinde tradiţionale în limba spaniolă. Aceste colinde sunt enumerate in continuare, împreună cu o scurtă prezentare:

 • Oh, luz de Dios - este un colind german foarte cunoscut, pe care elevii l-au cântat cu versuri în limba spaniolă.
 • Dime, niño, de quién eres - deşi acest colind are un ton vesel, versurile conţin anumite nuanţe dramatice, căci se vorbeşte de moarte şi suferinţă.
 • Campanas de Belén - în acest colind sunt prezentate darurile pe care păstorii le duc Pruncului Isus.
 • Los peces en el río - este unul din colindele cele mai populare din Spania şi America Latină. Spre deosebire de alte colinde, versurile o au în centru pe Fecioara Maria si ne transmite linişte şi armonie.
 • Arre borriquito - este un colind preferat de cei mici, cu un ton umoristic şi o rimă uşor de reţinut.
           Toţi elevii de la clasele de bilingv spaniolă au participat la realizarea unei simulări a Nopţii de Revelion în stil spaniol. Elevii s-au despărţit de anul 2012 cu tradiţionalele 12 boabe de struguri în ultimele 12 secunde ale anului pentru a atrage norocul în noul an, câte o boabă de strugure pentru fiecare lună.  
           Le mulţumim tuturor celor care au participat la această activitate, în mod special inspectorului de limbi moderne prof. Delia POPA.



Foto



În vizită la EXPERIMENTARIUM TIMIŞOARA


       Elevii claselor a V-a C, a VI-a A,a VII-a A, C, şi D, a VIII-a C, şi D şi a X-a A insoţiţi de dirginţii lor : prof. Puşcaş Dorina, Krenek Claudia, Ile Angela, Kleszken Eva, Iovan Emilia, Dem Irina şi prof.insoţitori: Mihinău Dana, Beltechi Lioara şi Indrei Roxana, în semestrul I al anului şcolar 2012-2013 au fost în vizită la EXPERIMENTARIUM TM – Laborator interactiv de FIZICĂ, creat prin parteneriatul dintre două prestigioase universităţi din Timişoara: Universitatea ,,Politehnica” şi Universitatea de Vest. Activitatea a avut ca scop atragerea elevilor spre fizică, având posibilitatea să efectueze liber experimente de fizică dintre cele mai diverse.         Elevii au realizat cât de importantă este fizica pentru viaţa noastră de zi cu zi şi după această excursie ei realizează la şcoală în cursul orelor de fizică numeroase experimente şi astfel orele devin mult mai plăcute. Profesorii de fizica de la Experimentarium TM.prof.Zeno Schlett şi prof.Damian au fost plăcut impresionaţi de vizita noastră şi de interesul manifestat de elevi faţă de experimentele prezentate.

                                                                            Prof de fizică Dorina Puşcaş


Noapte de Revelion Spaniolă


        Vă invităm luni, 17 decembrie, ora 10.00, să luați parte la activitățile secției bilingve de spaniolă.Elevii clasei a IX C vor susține un recital de colinde, iar la ora 12.00 vom realiza o simulare a Nopții de Revelion, în care ne vom desparți de anul în curs în stil spaniol, cu tradiționalele 12 boabe de struguri.


           Vă așteptam cu drag! 


Invitație la recital!
Invitație la petrecere!


Asociatia "PITICOT"


CLASA a III-a B - 1 DECEMBRIE 2012




Activitate desfasurata de elevii clasei a III-a B, de la Colegiul...[detalii]



1 DECEMBRIE 2012 LA COLEGIUL NAŢIONAL "IOSIF VULCAN" ORADEA


       La pauza mare, în data de 29 decembrie, d-na directoare Simona Martin a deschis festivitatea, vorbind despre însemnătatea Zilelor de 30 Noiembrie, Ziua Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României şi 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, urându-le elevilor şi profesorilor să fie buni români, să-şi iubească ţara şi tradiţionalul „La Mulţi Ani!”.

         Despre importanţa istorică a Zilei de 1Decembrie a vorbit, din partea catredei de socio- umane,d -na profesoară Alexandrina Crăciun.

         Şi-au exprimat prin cântec bucuria acestui moment elevele Jurjuţ Dana, clasa a VIII-a A, Crişan Ioana, clasa a XII-a A şi grupul de chitariste din clasa a VI-a A .

         O parte din profesoarele şi elevii şcolii au purtat costume populare tradiţionale româneşti.

         În încheierea festivităţii, cu toţii s-au prins în Hora Unirii.


ACTIVITăŢI CATEDRA DE FZICĂ:
Prof.Borşa Vasile, Puşcaş Dorina şi Vîrva Sanda


         Concursul de fizică şi Inventică " Irenaeus" s-a desfăşuarat la Liceul Teoretic "Ady Endre" din Oradea în data de 12 mai 2012, au participat următorii elevi :
 • Grupa I:
  • Lerinţ Melisa clasa a VI- A
  • Funar Artemis clasa a VI-A
   • Lucrarea: "Jucării şi Fizică"
 • Grupa II:
  • Lucaciu Alexandru clasa a VII- A
  • Mudura David clasa a VII- A
   • Lucrarea: " Lansator Hidraulic", prof.coordonator Vîrva Sanda
 • Grupa I:
  • Cîmpan Andreea clasa a VI- C Menţiune
  • Nistor Denise clasa a VI- C Menţiune
   • Lucrarea: Maşinuţa Teleghidată
 • Grupa II :
  • Mintaş George clasa a VIII- A Locul I
  • Nica Paula clasa a VIII- D Locul III
   • Lucrarea: Centrala Eoliană, prof.coordonator: Puşcaş Dorina
 • Grupa de liceu:
  • Ursuţa Claudiu,clasa a IX – E
  • Guiaş Liviu, clasa a IX – E
   • Lucrarea : Chitara electrică, prof.coordonator : Borşa Vasile
Activităţi dedicate Zilelor Colegiului Naţional "I.Vulcan" : Universul Fascinant al Fizicii
 • realizarea unei expoziţii cu materiale şi planşe de fizică
 • realizarea de către elevi a unor experimente de fizică: Oul plutitor, balanţă, electromagnet, bărcuţa plutitoare cu magnet, circuit electric, peştele în acvariu, legarea becurilor în serie şi paralel etc.
 • concurs de fizică Universul Fizicii, între elevii claselor a VI-a A,B,C şi D




Poezie fără frontiere


         La iniţiativa profesorului Gheorghe Tileagă se desfăşoară un proiect cultural intitulat„Poezia fără frontiere” în care sunt implicaţi şi elevi ai Colegiului Naţional "Iosif Vulcan".

        în urmă cu o jumătate de an, prof. Gheorghe Tileagă le propunea membrilor clubului de poezie şi artă din Angers „La Taverne aux Poetes” realizarea unei culegeri de poezii semnate de şapte poeţi francezi şi şapte poeţi orădeni. Acesta a fost debutul acestui proiect cultural în cadrul căruia s-a editat un volum de versuri. Traducerile poeziilor au fost făcute de un grup de elevi din şcoala noastră sub îndrumarea domnului profesor.

        Recent, în clubul Stage, a avut loc lansarea antologiei "Empreintes poetiques / Amprente poetice" (titlu ce trimite, cu reverenţă, la numele revistei editate de cercul francez, "Empreintes / Amprente"). La eveniment au fost prezente două poete din Angers, Annick Dandeville şi Jacqueline Renou (cea dintâi fiind actualul preşedinte al clubului din Angers), care au citit poeme din creaţia proprie şi din poezia franceză clasică şi modernă. Câteva dintre elevele care au lucrat la traducere au completat momentul liric susţinut de invitate şi de Alexandrina Chelu (absolventă a şcolii noastre - voce), Florian Chelu Madeva (chitară) şi Mircia Covaci (flaut).

      Implicarea elevilor Colegiului Naţional "Iosif Vulcan" sub coordonarea domnului profesor Gheorghe Tileagă în acest proiect ne bucură şi ne face să fim mândri de şcoala şi oraşul nostru.





Balul Bobocilor ECO la C.N. "Iosif Vulcan" Oradea


         Vineri, 18.05.2012, "Brigada ECO" de la C.N. "Iosif Vulcan" Oradea coordonată de doamna profesor Dana Mihincău a organizat Balul Bobocilor ECO, eveniment ce deschide seria activităţilor din cadrul "Zilelor şcolii" organizate de Colegiul nostru. Balul a avut loc la Discoteca "No Problem" şi a început la ora 16 cu probele pentru bobocii eco din clasele a V-a. între probe elevii din clasele a VI-a si a VII-a au prezentat momente artistice cu teme ecologiste, dansuri, cântece, poezii, scenete pregătite sub atenta coordonare a profesorilor diriginţi. La Bal au participat toţi elevii de gimnaziu însoţiţi de profesorii diriginţi.

         Bobocii din clasele a V-a au fost departajaţi în urma unor probe eco: originalitatea prezentării, hobiuri, întrebări de cultură generală şi proba de deplasare a unui balon prin suflat. Toţi bobocii au fost răsplătiţi cu diplome şi premii. Premiul I fete a fost obţinut de eleva Daria Muţ, din clasa V-a A, dirigintă profesor Claudia Krenek, iar premiul I băieţi a fost câştigat de elevul Raul Corbuţ, din clasa a V-a A. Premiul II fete a fost acordat elevei Delia Nahoi din clasa a V-a B, profesor diriginte Teodora Popa, iar premiul II băieţi a fost acordat elevului Lincar Cristian, clasa a V-a B. Premil III fete a fost oferit elevei Lea Tămăşiloniu din clasa a V-a A şi elevului Octavian Faur din clasa a V-a B. Ceilalţi boboci au primit diplome şi cadouri: Ileana Pop, Diana Chiriac, Ioana Vasile, Anastasia Moisa, din clasa a V-a A, Georgia Vesa, Sorana Rus, din clasa a V-a B, Andreea Cadar din clasa a V-a D, diriginte Angela Dacin.

         Din juriu au făcut parte profesorii Lioara Beltechi, Andrea Koşa, Rodica Crăciun, Dana Mihincău şi reprezentanţii Brigăzii ECO gimnaziu: Andrea Ritok, clasa V-a A, Bogdana Bodog şi Artemis Funar, clasa VI-a B, Andreea Câmpan, clasa VI-a C, Daiana Bacter, clasa a VI-a D, Roberta Ilisie, clasa a VII-a A, Sebastian Crişan, clasa a VII-a B, Andreea Secară, clasa a VII-a C şi Mădălin Mudura, clasa a VII-a D.

         După terminarea Balului ECO, elevii au dansat la discoteca organizată în cinstea lor, până la ora 21.





CONCURSUL NAŢIONAL "COPIII ŞI DREPTURILE LOR"


ELEVII : GALEA ELISA, MINTAŞ GEORGE, PALEU ANDREEA,
Clasa a VIII-A, COLEGIUL NAŢIONAL "IOSIF VULCAN" ORADEA
Profesor îndrumător: DORINA PUŞCAŞ
Au participat la CONCURSUL NAŢIONAL "COPIII ŞI DREPTURILE LOR ! "
Etapa naŢională în perioada 22 – 24 iunie 2011, au obŢinut următoarele premii:
PREMIUL I – Categoria pliant
PREMIUL III - Echipaje






9 Mai 2012 - Ziua Europei la C.N. "Iosif Vulcan" - Oradea


         Astăzi, 09.05.2012, la C.N. "Iosif Vulcan" Oradea au avut loc activităţile cultural-ştiinţice dedicate zilei de 9 mai, zi cu o triplă semnificaţie şi anume: împlinirea a 135 de ani de la proclamarea independenţei, a 67 de ani de la victoria Naţiunilor Unite împotriva Germaniei şi a 62 de ani de la lansarea Declaraţiei Schuman prin care se propune ideea de Europă Unită.

         Activităţile au avut loc în Centrul de Documentare şi Informare, între orele 12-13 şi au constat în prezentarea valorilor esenţiale: democraţia, libertatea, drepturile omului, pluralism, care au contribuit la realizarea unităţii europene.

         Contribuţia adusă la dezvoltarea ştiinţei şi culturii europene a fost reliefată prin prezentarea comunicării cu titlul EUROPA CONTEMPORANă, unitate, diversitate şi integrare.

         Au fost expuse sub forma unei expoziţii de obiecte numeroase piese tradiţionale din cultura românilor (unele vechi de un secol) şi minorităţilor din spaţiul Crişanei, dar şi din afara spaţiului românesc.

         La realizarea acestei manifestări au contribuit directorii unităţii şcolare: Martin Simona, Crăciun Rodica, Kosa Andrea şi profesorii catedrei de Istorie, Geografie, Socio Umane: Crăciun Alexandrina, Mihincău Dana, Dacin Angela, Jurchiş Elena, Oprean Flavia, Mal Nicolae şi Goman Lucian.

         Elevii împreună cu profesorii lor au participat la ceremoniile militare care au avut loc azi, 9 mai, în Parcul 1 Decembrie şi la depunerile de coroane la Statuia Ostaşului Român din oraşul Oradea.





Concursul Naţional Interşcolar "Emil Racoviţă "


Azi, 13 martie 2012, a avut loc la Colegiul Naţional "Iosif Vulcan" din Oradea lansarea expoziţiei despre Charles Darwin şi teoria susţinută de acesta. Această expoziţie s-a desfăşurat în cadrul Concursului Naţional Interşcolar "Emil Racoviţă " pe tema "evoluţie şi mediu". Colegiul Naţional "Iosif Vulcan" Oradea participă la acest concurs alături de alte 120 de instituţii şcolare.

Expoziţia a fost realizată de elevii clasei a X-a D, care au întocmit proiecte ce includ afişe cu informaţii şi fotografii susţinând teoria evoluţionistă elaborată de naturalistul englez Charles Darwin (1809-1882). Expoziţia conţine date biografice referitoare la Charles Darwin, precum şi date despre teoria şi cercetările sale. Textul din cadrul proiectelor este însoţit de imagini corespunzătoare temei concursului. Din expoziţie fac parte următoarele proiecte:

 1. Biografia lui Charles Darwin: Andor Bogdan, Boroş Ionuţ, Chişe Daiana şi Coita Bianca
 2. Evoluţia omului şi organisme vii: Hălmăjan Denisa, Sarca Roxana şi Neagu Oana
 3. Originea şi evoluţia omului: Seican Diana, Varga Anamaria, Doczi Petra şi Bradea Clara
 4. Principalele elemente ale teoriei darwiniene: Lascău Loredena şi Vereş Roxana
 5. Imagini cu evoluţia omului din maimuţă: Igna Paula
 6. Importanţa in biologie: Buştean Vlad, Andrieş Adi, Zaharia Claudiu şi Pardek Paul
 7. Curiozitaţi: Jolţa Alexandra
 8. Dovezi stinţifice ale teoriei evoluţioniste(darwiniene): Neagu Oana, Boroş Ionuţ şi Băsceanu Cristian
 9. Afişul expoziţiei: Leah Oana
 10. Machetă cu ADN-ul uman, planşe care reprezintă ADN-ul
Elevii sunt coordonaţi în realizarea proiectului de către doamna profesoară Dana Mihincău.
O lecţie de ecologie oferită de "Brigada ECO" de la Colegiul Naţional "Iosif Vulcan", Oradea
          În cadrul Concursului Naţional Interşcolar "Emil Racoviţă", organizat de Asociaţia Secular-Umanistă din România, echipa de proiect a clasei a X-a D coordonată de profesor Dana Mihincău de la Colegiului Naţional "Iosif Vulcan" Oradea, a organizat o sesiune de comunicări În vederea promovării expoziţiei proiectului "Charles Darwin" privind evoluţia darwiniană.



8 martie 2012 - cls. a II-a B - C.N. "Iosif Vulcan" - Oradea


         Ca o reeditare a manifestării reuşite de Crăciun, marţi (6 martie 2012), elevii clasei a II-a B de la Colegiul Naţional "Iosif Vulcan" din Oradea, în complicitate cu dna învăţătoare -- profesor Maria Duma (singura vinovată de tot ceea ce li se întâmplă frumos şi înălţător) şi cu tăticii, au pus gând "rău" mamelor-soţii.


         Adunaţi în sala de conferinţe a Orăşelului copiilor, timp de mai bine de două ore, părinţii şi copiii au petrecut clipe de neuitat, orchestrate cu talent şi creativitate de doamna învăţătoare. Pentru sărbătorita familiei, copiii şi bărbaţii au pregătit câte o felicitare cu cuvinte alese, care să emoţioneze, un poster cu 11 inimioare, cuprinzând şi poza celui mic şi isteţ, precum şi un "răvaş" pe-o coală (A3) cu explicaţii sentimentale... în timp ce copiii şi tăticii pregăteau toate acestea, în holul central de la etaj, se pregăteau porţiile cu salată de fructe, asezonată cu frişcă, ciocolată şi alte "ingrediente" menite să cucerească pe oricine şi să declanşeze toate resorturile...


         Una peste alta, am avut parte, din nou, de o manifestare siropoasă, educativă şi eficientă, care rămâne în albumul familiei, în mintea şi sufletul tuturor celor prezenţi...


Înregistrarea evenimentului




Provocarea dragostei


         Urmând o tradiție mai veche a liceului nostru, catedra de limbi moderne a organizat și în acest an școlar o activitate dedicată celor ce iubesc.
         Astfel, clasele a X –a C și a XI –a F de la Colegiul Național I. Vulcan au lansat provocarea colegilor de la Liceul Teoretic L. Blaga, clasa a XI –a A.
         Tema a fost The challenge of love, activitățile desfășurându-se în Cabinetul de documentare și informare al Colegiului național.
         Pentru a intra în atmosfera specifică zilei de Valentine au fost recitate câteva poezii de dragoste în limba engleză, (elevii Florin Morar, Raluca Ciote și Adrian Ferche), elevii de la Lic. T. L. Blaga ( Popa Angel, Lupșe Daniel, Morar Mihai) oferind un video original pe melodia My heart will go on…din coloana sonoră a filmului TITANIC, iar Gherghel Diana, țânțaș Alina și Bulc Claudia au prezentat un poster dedicat iubirii.
         După câteva întrebări de deschidere, elevii participanți au luat parte la un scurt QUIZ despre semnificația zilei de 14 februarie.
         A urmat un WORD SEARCH despre elementele, culorile, simbolurile și chiar cadourile oferite cu acest prilej.
         Utilizând SMART BOARD-ul, elevii au accesat site-ul www.youtube.com, au ascultat un cântec despre 8 definiții plastice ale iubirii, (cântecul THE ROSE de B. Middler), fiind apoi grupați câte 3 pentru o sarcină de lucru diferită: o definiție proprie a dragostei, un mic poem de dragoste de 3-4 versuri, o scurtă compunere de terminat avînd un început dat.
          în final, le-au fost acordate diplome (de premiu pentru cel mai bun poem, cea mai bună definiție a dragostei, pentru cel mai bun eseu sau de participare) tuturor elevilor.





         Intr-o zi de vacanță de iarnă, trupa de teatru a Colegiului Național " Iosif Vulcan " a fost invitată să participe la serbarea zilei de naștere a poetului nepereche, 15 ianuarie 2012.
         Deși puteau să refuze invitația, fiind în vacanță, elevii componenți ai trupei " VULCANICII ", sub îndrumarea prof. Sânziana Neșiu, au început repetițiile la un colaj din versurile nemuritoare ale marelui poet național.
S-au întâlnit la repetiții, au stabilit ordinea de recitare și a prins contur colajul din poezia de dragoste a lui M.Eminescu.După Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie! au încântat audiența cu poeziile Lacul, Dorința, Și dacă… , sau Sara pe deal.
         Nu putea să lipsească capodopera eminesciană, Luceafărul, prezentată în limbile română, engleză, rusă și spaniolă, de către elevii : Vlad Zuo, Larisa Oros, Adrian Ferche, Nelia Mihoc și Florin Morar.

         Aplauzele celor prezenți la sediul Bibliotecii Județene Gh. Șincai au dovedit încă o dată că steaua care a răsărit / încet pe cer se suie și este receptată și acum de publicul de orice vârstă.

Prof. Sânziana Neșiu

Oradea, ian 2012.




1 Decembrie 2011 sărbătorit la Colegiul Naţional „Iosif Vulcan” Oradea


         Colegiul Naţional „Iosif Vulcan” a marcat sărbătoarea naţională a României printr-o suită de activităţi cultural – ştiinţifice. Directorul colegiului, prof. Simona Martin a deschis seria activităţilor printr-un mesaj adresat elevilor şi  profesorilor, subliniind importanţa  momentului. Profesoara de istorie Alexandrina Crăciun a prezentat pe scurt istoricul şi  semnificaţia Marii Unirii de la 1 decembrie 1918. Elevele din clasa a XII-a A au interpretat cântece patriotice, iar eleva Ioana Crişan, clasa a XI-a A susţinut un recital de muzică populară închinat românilor. Apoi elevii alături de profesorii lor au întins o hora în curtea şcolii.
Sărbătoarea s-a încheiat printr-un simpozion desfăşurat în Centrul de Documentare şi Informare al şcolii având tema: „Contribuţia bihorenilor la Marea Unire din 1918”, activitate coordonată de catedra de socio-umane. Au fost prezentate comunicării ştiinţifice de către elevele: Iulia Toderici, Anamaria Piţ, Cristina Dume, Roxana Urdea şi Anca Pandrea din clasa a X-a A.





Eco Fest


         În perioada 27-31 octombrie 2011 a avut loc la Oradea prima ediţie a Festivalului Internaţional al Filmului Ecologist - Pentru Sănătatea Pământului, organizat de Pro Familia şi Primăria Oradea şi susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei. Odată cu acest eveniment Oradea intră în circuitul european al oraşelor care se preocupă de protecţia mediului înconjurător şi de dezvoltarea durabilă.
         C.N. „I. Vulcan” Oradea a participat cu un echipaj de elevi coordonaţi de d-nele profesoare, Dana Mihincău, Koşa Andrea, Lucaciu Maria.
          Elevii şcolii noastre au făcut parte din juriul ce a desemnat filmele câştigătoare ale festivalului (Bodog Bogdana, Haghgou Melina,  Stepan Talida,  Funar Artemis, Lerinţ Melissa , Salajan Rebeca,  Ţarle Naomi, Copaciu Adela, Foghiş Andreea,  Cotuna Andreea,  Dume Ruxandra, Dume Georgiana, Dume Cristina, Cosma Daiana,  Chifor Dan).  O parte a lor au participat la momentele artistic: prezentarea de modă din materiale reciclabile (Lucaciu Diana, Andor Georgiana,  Pocol Andreea,  Marge Ramona,  Buzle Sergiu,  Varga Bianca,  Pintea Adina,  Ilisie Claudia (clasa a XI-a D) şi Chirilă Bianca,Opriş Oana (clasa a IX-a D); dans  sportiv în ţinute din materiale reciclabile Moş Larisa şi Oros Laurenţiu (clasa a VI-a B) şi recitalul de muzică populară susţinut de Dana Jurjuţ (clasa VII-a A). Elevii clasei a VI-a B au realizat o expoziţie de obiecte,  reciclând numeroase produse, care au fost expuse în cadrul Expoziţiei de Proiecte Ecologiste.
         Echipa Colegiului National Iosif Vulcan Oradea  participantă la Ecofest Oradea a fost premiată alături de alte 12 echipaje. Prezenţa elevilor noştri la acest festival poate avea ca impact creşterea gradului de conştientizare cu privire la protecţia mediului şi ne reaminteşte că planeta aceasta este singura  noastră casă.





 IT' S HALLOWEEN! IT'S HALLOWEEN!


" Watch out! Watch out!
   Close your doors
   For they are coming
   Quickly across the moors..."

          Colegiul Naţional "Iosif Vulcan" a fost bântuit de numeroase vrăjitoare, vampiri, fantome, drăcuşori, cu prilejul sărbătorii de Halloween, sărbătoare foarte îndrăgită de elevi. CDI-ul s-a transformat în clasa bântuită, Haunted classroom, decorată cu numeroşi dovleci luminaţi şi muzică potrivită  sărbătorii. 
         Elevii clasei a VIII-a A, coordonaţi de prof. Sânziana Neşiu, au deschis evenimentul cu o prezentare, reamintindu-ne istoria Halloween-ului, după care a urmat mult aşteptata paradă a măştilor ce a fermecat prin atitudine, diverse costume şi expresivitate.   Şi-au etalat înspăimântătoarele costume elevii din clasele: a V-a B, a VI-a B, a VII-a A şi a XI-a F.
          Evenimentul s-a încheiat cu premierea costumelor, totodată, micii "monştri" fiind îndulciţi cu bomboanele specifice de Halloween.



  

„Toamna se culeg roadele..."

 

         Elevii Colegiului Național „Iosif Vulcan” au sărbătorit în perioada 26-30 septembrie „Săptămâna limbilor moderne” prin activități desfășurate în cadrul catedrei de limbi moderne dintre care amintim: 

 • „Don Quijote de la Mancha ”-Cervantes , clasa a XI-a A, D, E (prof. Dumea Paula)
 • „It's time to reward our young and talented learners”, clasele a VI-a B, C (prof. Indrei Roxana); clasa a VII-a A (prof. Ganea Daniela) și clasa a VIII-a B (prof. Iovan Emilia)
 •  „Entdecke die wetl!” (Descoperă lumea!) - joc cognitiv în limba germană desfășurat de clasa a X-a B (prof, Farc Aureliana)
 • Program de cântece în limba franceză, interpretate de clasa a VIII-a B (prof. Tileagă Gheorghe).

         În cadrul acestor manifestări am avut un oaspete de seamă, și anume doamna prof. Liana Gherdan de la Universitatea din Oradea, care a premiat elevii ce au obținut rezultate foarte bune la examenul Cambridge for Young Learners, nivelul Flyers din 17 mai. Elevii premiați au fost: Boca Rareș, Orboi Răzvan, Cotrău Ioana, pregătiți de prof. Indrei Roxana; Lucaciu Alexandru, Luncan Răzvan, Mudura David, Gureș Ioana, Gyorodi Diana, pregătiţi de prof. Ganea Daniela şi Popovici Viktoria pregătită de prof. Iovan Emilia.