Concursul de chimie Ediţia I Home
    Concursul de chimie, la nivelul clasei a VII–a, s–a desfăşurat în prima ediţie, în 1996, doar la noi în şcoală, pe atunci Liceul Pedagogic “Iosif Vulcan”, între 15 echipe de câte doi elevi, în trei etape – două teoretice – eliminatorii şi una practică.
    Entuziasmul elevilor mi–a dat curaj şi energie pentru a organiza şi o a II–a ediţie.
Am povestit colegelor din Liceul “Emanuil Gojdu” şi am continuat concursul între 12 elevi, 6 – 6 organizaţi în 4 echipe, între cele două şcoli. Ne–au “bătut” gojdiştii, dar am continuat şi de atunci până la Concursul Judeţean a mai trecut doar o singură ediţie, la care am invitat doar şcoli din oraş.
    Din 1999, de la ediţia a IV–a, concursul este Judeţean. Concursul județean, la nivelul clasei a VII–a, este organizat de noi, spre sfârşitul anului şcolar, moment până la care elevii şcolilor înscrise au parcurs aproape integral materia clasei a VII–a, fiind pregătiţi pentru un concurs de calitate, capabili să rezolve subiecte cu grad înalt de dificultate.     Satisfacţia participării la un astfel de concurs, care are un regulament de organizare propriu, este în egală măsură atât pentru elevi cât şi pentru profesori.
Este probabil şi motivul pentru care şcolile, care au participat într-un an, revin şi în anul următor.
    În anul şcolar 2009-2010, an în care şcoala noastră (fost Liceul Pedagogic “Iosif Vulcan”) a devenit COLEGIUL NAŢIONAL “Iosif Vulcan”, CONCURSUL DE CHIMIE clasa a VII–a a fost înscris în Calendarul Activităţilor Educative Regionale şi Interjudeţene. Începând cu acest an, concursul s-a desfăşurat ca în ediţiile anterioare, dar a primit caracter interjudeţean şi poartă numele “Noi şi chimia?!”, după numele revistei de chimie a şcolii – cu aceeaşi vechime.

În anul şcolar 2012-2013, concursul a aniversat 18 ani. Cu această ocazie l-am dezvoltat şi am propus să se desfăşoare în luna mai pentru clasa aVII-a și în decembrie pentru clasa a VIII-a. Am folosit momentul să-l propunem la nivel naţional şi am găsit parteneri de încredere, care l-au promovat şi organizat în 20 de judeţe ale ţării.

În anul 2014, Concursul”NOI ȘI CHIMIA?!” este înscris în C.A.E.R.-2014.

Ne face o deosebită plăcere să fiţi PARTENERII noştri la acest eveniment.

      home   regulament   participanţi   subiecte Copyright © 2010
      istoric   comisie    program     rezultate